Beställ material

Fikapausen är ett perfekt tillfälle att förstå mer om hur Fairtrade gör skillnad för de människor som odlar råvarorna till vår fika. I Fairtrades webbutik hittar du material som kan användas för att förgylla din fika ytterligare.

Fram till den 23 april kan du beställa det kostnadsfria materialet via Fairtrades webbutik. Det finns även material att ladda ner, som du kan använda till exempel på sociala medier.

Så här gör du:

  1. Bjud in till din fika – Beställ hem affischer och flyers som du enkelt kan dela ut och sätta upp i fikarummet för att bjuda in andra till din Fairtrade-fika.
  2. Fika och lär dig mer om Fairtrade – Förena nytta med nöje och beställ hem Fairtrades egna kortlek och utmana dina vänner eller kollegor på en omgång ”Sant eller falskt” under fikapausen. Missa heller inte att beställa hem världskartan där du ser var våra fika-råvaror kommer ifrån.
  3. Utmana andra att fika – Berätta att du deltar i kampanjen och utmana andra att göra likadant. Material att använda i sociala medier finns också att ladda ner i Fairtrades webbutik.
  4. Använd #fairtradechallenge i alla inlägg och stories som handlar om kampanjen. Andra bra hashtags är #fairtrade #hållbart #schysst #fika

Allt material kan beställas hem kostnadsfritt.

Flyer

Flyer som beskriver vårens fikakampanj Fairtrade Challenge.

Världskarta

En världskarta som visar var de råvarorna som vi konsumerar odlas. Kartan kan fungera som ett underlag för diskussion till din fika.

Kortlek

Testa dina kunskaper om Fairtrade eller utmana andra. Perfekt vid en schysst fika!

Affisch

Se till att ingen missar din Fairtrade Challenge-fika! Beställ en affisch för Fairtrade Challenge 2019.

Infofolder

En folder som innehåller information, inspiration och recept som du kan använda dig av under Fairtrade Challenge!