Om Fairtrade Challenge

Torsdagen den 20 oktober är det dags för Fairtrade Challenge, årets stora fikadag. För åttonde året i rad försöker vi få så många som möjligt att fika Fairtrade-märkt på en och samma dag. 2015 fikade över 630 000 runt om i Sverige! 2016 hoppas vi på en ännu större uppslutning. För ju fler vi är som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor.

Om kampanjen

Fairtrade Challenge är en kampanj som utmanar hela Sverige att sätta fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad det gör. Att anordna en fikapaus är ett lätt och roligt sätt att sprida kunskap och göra skillnad. Enskilda personer, butiker, arbetsplatser, kommuner, företag och organisationer – alla kan delta och bjuda in till fika den 20 oktober.

Kampanjen anordnas av Fairtrade Sverige. Syftet är att sprida information om och öka konsumtionen av Fairtrade-märkta produkter. Kampanjen finansieras av medel från SIDA.

Har du några frågor om Fairtrade Challenge? Kontakta fika@fairtrade.se.

Såhär-tävlar-du-798x278px

Utmana dina vänner

Genom Fairtrade Challenge vill vi utmana hela Sverige att verkligen sätta fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad det gör. Utmana dina vänner, dina vänners vänner eller alla dina Facebook-vänner att fika den 20 oktober. Eller varför inte utmana grannkommunen, dina cafégäster eller din arbetsplats. För ju fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt den 20 oktober, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor.

Tävla med din fikabild!

Det finns många vinnare i Fairtrade Challenge. Odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom är förstås de största vinnarna, men du kan också vara med och tävla om en korg full med schyssta produkter (värde ca 1300 kr) genom att dela med dig av din fikabild.

Du kan delta i bildtävlingen på två sätt:

  1. Ladda upp en bild i sociala medier med #fairtradechallenge (för att bilden ska synas för oss måste din profil vara öppen) eller
  2. Logga in på mina sidor och ladda upp en bild på fikapausen där.

Söndagen den 30 oktober är sista dagen du kan ladda upp en bild. Fem finalister kommer sedan att presenteras på fairtrade.se och till sist avgör ni besökare vem som vinner. Under första veckan i november tillkännager vi vinnaren i bildtävlingen. Namnen på finalisterna
publiceras och underrättas även personligen.